Nieuwe klanten werven

Ben je op zoek naar de juiste aanpak voor nieuwe klanten werven? Zelf doen of uitbesteden?

Meer en meer organisaties verleggen hun focus van bestaande klanten naar nieuwe klanten werven. Het is een andere expertise. Van service gesprekken maak je nu de stap naar klanten die jij nog niet kent en andersom ook niet. Hoe maak je nu die aansluiting? En met wie wil je die aansluiting maken? Twee cruciale vragen die je jezelf moet stellen.

Neem direct contact op

of bel 0252-221214

N

Jarenlange ervaring en expertise in nieuwe klanten werven b2b

Of het nu gaat om een bepaalde branche en doelgroep of eigenaar, manager of directeur.

N

Continue focus op nieuwe klanten werven

Leidt tot gekwalificeerde afspraken met jouw toekomstige klant

N

Online toegang tot de klanten database

Aansluiting op jouw proces. Realtime inzicht in klanteninformatie en doelgroep

Wil je ook meer nieuwe klanten werven?

Nieuwe klanten werven is voor veel bedrijven een belangrijke activiteit om continuïteit en groei te realiseren. Zonder de aanwas van nieuwe klanten is er geen groei en ontwikkeling. En voor veel bedrijven is dat cruciaal. Maar hoe kun je dit proces van nieuwe klanten werven verder professionaliseren en meer effect en rendement maken? De markt verandert, jouw concurrenten zitten niet stil. Wie de zeilen het beste zet, wint de race. Het begint met een concreet plan van aanpak nieuwe klanten werven.

Hoe kun je nieuwe klanten werven?Nieuwe klanten werven

Het komt hier neer op het consequent benaderen van nieuwe klanten. Elke week plan je voor jezelf een aantal dagdelen waarop je nieuwe klanten gaat bellen. Je realiseert hiermee concrete bezoekafspraken en bouwt aan een gedegen salespipeline. Volhouden is belangrijk. Hoe meer meters je maakt hoe eerder je bij succes bent.

Natuurlijk wel op de juiste manier. Ga niet vertellen dat je zo goed bent en dat je product of dienst de beste is ter wereld. Dat wil de klant niet horen. De klant wil het gevoel krijgen dat je zijn materie en aanpak snapt, dat je weet wat er in zijn markt speelt en wat de laatste ontwikkelingen en trends zijn. Als jij op basis hiervan de aansluiting maakt, dan ben jij de gesprekspartner.

Wil jij die ideale gesprekspartner zijn en je misschien wel verder kwalificeren in het maken van goede afspraken met klanten? Dan kun je wellicht eens kijken op onze sales training pagina.

nieuwe klanten werven b2bJe kunt nieuwe klanten werven ook uitbesteden

Als je bovenstaande wilt bereiken, maar door tijdgebrek of andere reden niet in staat bent om zelf in de telefoon te klimmen, dan kun je het uitbesteden van nieuwe klanten werven overwegen. Hierbij is het van belang dat je grip en inzicht houdt in de kwaliteit van het uitbesteden.

Sense for Sales realiseert zich heel goed dat de keuze van uitbesteden niet eenvoudig is. Je gaat namelijk iemand buiten jouw organisatie vragen om jouw nieuwe omzet en nieuwe klanten binnen te gaan halen. Daarom gaan we niet over één nacht ijs. We lopen hierin gezamenlijk op en bepalen vooraf de doelgroep, de boodschap/communicatie en de doelen. Dit vatten we samen als vertrekpunt voor de succesvolle samenwerking.

Meer weten over onze aanpak en onze ideeën? Neem contact op.

Vind je het lastig? Hier enkele nieuwe klanten werven tips

De klant in een ‘ja-ritme’ brengen

Vraag om een waardeoordeel waar hij niet anders dan ‘ja’ op kan zeggen. En ga door met vragen die dit standpunt bevestigen.

Leg een schrijfblok naast je neer

Zodat je altijd belangrijke informatie gelijk kunt noteren.

Wees enthousiast

In het algemeen, maar ook over je product/dienst. Enthousiasme werkt erg aanstekelijk.

Probeer de reden van ‘geen interesse’ te achterhalen

Meestal schuilt daarachter namelijk dat hij geen tijd heeft, geen budget of al zaken doet met de concurrent… Tegenwerpingen waar je wat mee kunt.

Niet zomaar lukraak bellen

Selecteer vooraf de juiste adressen en verdiep je in deze bedrijven.

Luisteren

Verkopen is zo vaak mogelijk, zo min mogelijk vertellen…

Ben je meer een lezer? Interessante blogs die gaan over nieuwe klanten werven

Verkoop jij 2 knikkers voor 40 euro?

2 normale knikkers verkopen voor 40 euro? Geloof jij dat? Of geloof jij dat niet? Daar trapt toch niemand in. Wie koopt van een onbekende 2 normale knikkers en betaalt daar 40 euro voor?  En toch kan het! Ik zal het proberen uit te leggen... Het was een...

Lees meer

“Onze klanten zeggen dat we te duur zijn!”

Klopt! Als we te goedkoop zijn hebben we geen verkopers nodig! Haha! Misschien een beetje te kort door de bocht, maar in de basis gaat het hier wel om. De vraag is... Wat is de beste aanpak als een klant tegen jou zegt dat je te duur bent? Dit is een belangrijk...

Lees meer

Heb je na het lezen van deze pagina vragen over nieuwe klanten werven?

Bel dan 0252-221214 of stuur ons een bericht via onderstaand formulier

12 + 9 =

Share This