Nieuwe klanten werven

Ben je op zoek naar de juiste aanpak voor nieuwe klanten werven? Zelf doen of uitbesteden?

Zelf doen?

Wil je zelf beter worden in het werven van nieuwe klanten? Lees verder of bekijk onze acquisitie trainingen!

Uitbesteden?

Heb je zelf geen tijd? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van sales uitbesteden!

Nieuwe klanten werven wordt een feestje met een goede database ..

alle bedrijven in Nederland. Inclusief namen van heel veel contactpersonen, telefoonnummers en persoonlijke mailadressen.

Wil je ook meer nieuwe klanten werven?

Nieuwe klanten werven is voor veel bedrijven een belangrijke activiteit om continuïteit en groei te realiseren. Zonder de aanwas van nieuwe klanten is er geen groei en ontwikkeling. Maar hoe kun je dit proces van nieuwe klanten werven verder professionaliseren en meer effect en rendement maken? De markt verandert, jouw concurrenten zitten niet stil. Wie de zeilen het beste zet, wint de race. 

Hoe kun je nieuwe klanten werven?Nieuwe klanten werven

Het komt hier neer op het consequent benaderen van nieuwe klanten. Elke week plan je voor jezelf momenten waarop je nieuwe klanten gaat bellen. Je realiseert hiermee concrete bezoekafspraken en bouwt aan een gedegen salespipeline. Volhouden is belangrijk. Hoe meer meters je maakt hoe eerder je bij succes bent.

Natuurlijk wel op de juiste manier. Ga niet vertellen dat je zo goed bent en dat je product of dienst de beste is ter wereld. Dat wil de klant niet horen. De klant wil het gevoel krijgen dat je zijn materie en aanpak snapt, dat je weet wat er in zijn markt speelt en wat de laatste ontwikkelingen en trends zijn. Als jij op basis hiervan de aansluiting maakt, dan ben jij de gesprekspartner.

Wil jij die ideale gesprekspartner zijn en je verder bekwamen op het gebied van nieuwe klanten werven? Kijk maar eens naar onze acquisitie trainingen. Of bel onze trainer op 0252-221214 of stuur een berichtje.

nieuwe klanten werven b2bJe kunt nieuwe klanten werven ook uitbesteden

Als je bovenstaande wilt bereiken, maar door tijdgebrek of andere reden niet in staat bent om zelf in de telefoon te klimmen, dan kun je het uitbesteden van nieuwe klanten werven overwegen. Hierbij is het van belang dat je grip en inzicht houdt in de kwaliteit van het uitbesteden.

Sense for Sales realiseert zich heel goed dat de keuze van uitbesteden niet eenvoudig is. Je gaat namelijk iemand buiten jouw organisatie vragen om jouw nieuwe omzet en nieuwe klanten binnen te gaan halen. Daarom gaan we niet over één nacht ijs. We lopen hierin gezamenlijk op en bepalen vooraf de doelgroep, de boodschap/communicatie en de doelen. Dit vatten we samen als vertrekpunt voor de succesvolle samenwerking.

Meer weten over onze aanpak en onze ideeën? Neem contact op.

TIP!

Een goede database met de juiste contactpersonen, telefoonnummers en mailadressen helpt enorm bij nieuwe klanten werven! Dat geeft je direct een voorsprong! ​Bel of neem contact op voor info over deze database.

Wil je weten op welke manier je de aanpak van nieuwe klanten werven kunt optimaliseren? Download onze whitepaper!

Heb je na het lezen van deze pagina vragen over nieuwe klanten werven?

Bel dan 0252-221214 of stuur ons een bericht via onderstaand formulier

Vind je het lastig? Hier enkele nieuwe klanten werven tips

De klant in een ‘ja-ritme’ brengen

Vraag om een waardeoordeel waar hij niet anders dan ‘ja’ op kan zeggen. En ga door met vragen die dit standpunt bevestigen.

Leg een schrijfblok naast je neer

Zodat je altijd belangrijke informatie gelijk kunt noteren.

Wees enthousiast

In het algemeen, maar ook over je product/dienst. Enthousiasme werkt erg aanstekelijk.

Probeer de reden van ‘geen interesse’ te achterhalen

Meestal schuilt daarachter namelijk dat hij geen tijd heeft, geen budget of al zaken doet met de concurrent… Tegenwerpingen waar je wat mee kunt.

Niet zomaar lukraak bellen

Selecteer vooraf de juiste adressen en verdiep je in deze bedrijven.

Luisteren

Verkopen is zo vaak mogelijk, zo min mogelijk vertellen…

Ben je meer een lezer? Interessante blogs die gaan over nieuwe klanten werven

Verkoop jij 2 knikkers voor 40 euro?

2 normale knikkers verkopen voor 40 euro? Geloof jij dat? Of geloof jij dat niet? Daar trapt toch niemand in. Wie koopt van een onbekende 2 normale knikkers en betaalt daar 40 euro voor?  En toch kan het! Ik zal het proberen uit te leggen... Het was een uitzending van...

Lees meer

“Onze klanten zeggen dat we te duur zijn!”

Klopt! Als we te goedkoop zijn hebben we geen verkopers nodig! Haha! Misschien een beetje te kort door de bocht, maar in de basis gaat het hier wel om. De vraag is... Wat is de beste aanpak als een klant tegen jou zegt dat je te duur bent? Dit is een belangrijk...

Lees meer

Relevante artikelen uit de media:

Leuk artikel uit Sprout. Elke ondernemer wil meer klanten. In dit artikel 6 manieren om dit te realiseren. Het gaat om: inleven, meedenken en vertroetelen.

Share This