Sales uitbesteden

Dat doe je niet zomaar… Waar moet je opletten bij sales uitbesteden?

Expertise en ervaring in B2B

We weten waar we over praten. We kennen jullie toekomstige klanten. En weten op welke manieren de juiste aansluiting te maken.

We beschikken over een interessante klanten database

Met relevante contactpersonen, directe telefoonnummers en persoonlijke mailadressen in elke sector en op elk niveau. Ook in jouw branche. Kijk maar in onze database.

Nieuwe klanten nog nooit zo dichtbij

Door onze aanpak weten wij klanten aan ons te binden en verder te nemen in het salesproces.

Aandachtspunten bij sales uitbesteden

Inlevingsvermogen. Is er daadwerkelijke een merkbare en voelbare aansluiting met elkaar én ook met de (toekomstige) klantgroep. Welke relevantie is er? En wat is er nog meer dan alleen het goede contact.

In de hand houden van de sales kosten. Draagt het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van sales daadwerkelijk bij aan extra revenuen? En is er ook een daadwerkelijk een merkbaar verschil te maken in de out of pocket kosten van sales. Waar liggen de efficiency slagen?

Grip op proces. Vertrouwen is 1. Uiteindelijk is het een vereiste dat in de samenwerking het maximale wordt benut. Over en weer inzicht hebben in activiteiten/resultaten en informatie is onontbeerlijk.

Sales uitbesteden
waarom sales uitbesteden

Sales uitbesteden. Waar maken wij het verschil?

Het vaste team van Sense for Sales dat voor jouw organisatie aan de slag gaat, volgt een intensieve training. Via terugkerende workshops voeden we alle medewerkers met informatie over het bedrijf, de activiteiten, de propositie en de markt. Je eigen organisatie zorgt daarbij voor de overdracht van product inhoudelijke kennis. Identiteit en kwaliteit zijn zo optimaal gewaarborgd.

Eenmaal met ons in zee, merk je dat wij het vaste salesteam continu begeleiden, bijsturen en coachen. Behalve de contacten met de vaste aanspreekpunten bieden wij ook realtime en online inzicht in onze verrichtingen.

Wij werken aan een merkbaar en voelbaar verschil naar onze klanten en naar de klanten van onze klanten. Wil je meer informatie bel 0252 – 221214 of vul contact in.

Interessant leesvoer !

‘Van lead naar deal in 5 stappen!’

Vul je gegevens in en we sturen je gratis de whitepaper.

  Naam

  E-mailadres

  Meer info UNIEKE database? En GRATIS 25 leads uitproberen?

  Dat kan! Vul hieronder je gegevens in.

   Ik wil graag:
   Informatie over de database tarievenGratis 25 bedrijven uitproberen

   Contactpersoon (verplicht)

   Bedrijf (verplicht)

   E-mail (verplicht)

   Telefoon (verplicht)

   FAQ over sales uitbesteden

   Wat je moet weten over sales uitbesteden

   Sales uitbesteden is een strategie waarbij een bedrijf besluit om bepaalde verkooptaken aan een externe partner over te dragen. Deze partner kan een gespecialiseerd salesbedrijf zijnof een bedrijf die sales outsourcing verzorgt.

   Hieronder een aantal belangrijke aspecten die je moet weten over sales uitbesteden:

   Kostenbesparing: Een van de belangrijkste redenen om sales uit te besteden is kostenbesparing. Bedrijven kunnen vaak geld besparen door externe verkoopteams in te huren in plaats van interne teams samen te stellen en te begeleiden. Dit komt omdat externe partners al beschikken over de nodige middelen en deskundigheid.

   Expertise en ervaring: Sales outsourcingbedrijven hebben vaak ervaren en gespecialiseerde verkoopteams. Deze professionals hebben kennis van verkoopstrategieën, markttrends en specifieke sectoren, waardoor ze effectiever kunnen zijn in het behalen van verkoopdoelen.

   Focus op kernactiviteiten: Door sales uit te besteden, kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten. Het verlicht de last van het managen van een interne salesafdeling, waardoor het bedrijf zich kan richten op productontwikkeling, klantenservice en andere essentiële taken.

   Flexibiliteit: Sales uitbesteden biedt flexibiliteit in termen van schaalbaarheid. Bedrijven kunnen de omvang van hun externe verkoopteam aanpassen aan de behoeften van hun bedrijf, bijvoorbeeld bij seizoensgebonden fluctuaties of bij de lancering van nieuwe producten en diensten.

   Risico’s en controle: Het uitbesteden van salesactiviteiten brengt ook enkele risico’s met zich mee, zoals verminderde controle over het verkoopproces en mogelijke conflicten met de merkidentiteit. Het is essentieel om duidelijke communicatiekanalen en prestatie-indicatoren vast te stellen om deze risico’s te minimaliseren.

   Communicatie en samenwerking: Een goede communicatie en samenwerking tussen het externe team en het interne team zijn cruciaal. Er moeten duidelijke verwachtingen worden vastgesteld en regelmatige rapportages worden uitgevoerd. Daarnaast moeten er  regelmatig bijeenkomsten worden gehouden om ervoor te zorgen dat beide teams op één lijn zitten.

   Klantrelaties: Doordat het extern verkoopteam direct in contact staat met klanten, is het van groot belang dat zij de merkwaarden en -identiteit van het bedrijf begrijpen en naleven. Een goede training en afstemming zijn hierbij essentieel.

   Contract en SLA’s: Het is belangrijk om een gedetailleerd contract op te stellen dat de verwachtingen, verantwoordelijkheden, service level agreements (SLA’s) en andere relevante voorwaarden duidelijk definieert. Dit helpt mogelijke misverstanden te voorkomen.

   Overweeg deze aspecten zorgvuldig en evalueer of sales uitbesteden de juiste strategie is voor jouw bedrijf, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelen.

   Heb je na het lezen van deze informatie vragen over sales uitbesteden?

   Bel dan 0252-221214 of stuur ons een bericht via onderstaand formulier

    Share This