Telefonische acquisitie

Uitbesteden of zelf doen van telefonische acquisitie? Wat werkt het beste voor mijn organisatie?

Ben je op zoek naar nieuwe klanten of wil je meer omzet realiseren uit bestaande klanten dan is telefonische acquisitie een effectieve manier. Telefonische acquisitie is vaak één van de eerste stappen in het sales proces. Je zult de eerste stap moeten zetten om het gesprek te openen met jouw klant. Als jij het niet doet, dan doet jouw concurrent het wel. Je hebt met telefonische acquisitie altijd een voorsprong. Een voorsprong op jouw concurrent en een relevante aansluiting met jouw toekomstige klant. Hieronder lees je meer over telefonische acquisitie zelf te doen of uitbesteden.

Neem direct contact op

of bel 0252-221214

N

Meer gekwalificeerde bezoekafspraken binnen handbereik

 

N

Een kwalitatief hoogwaardige sales pijplijn door goede telefonische acquisitie b2b

N

Relevante klant-, doelgroep- en marktinformatie waar je iets mee kan

 

Waarom telefonische acquisitie?

Telefonische acquisitie blijkt binnen de B2B nog steeds het beste instrument om in contact te komen met nieuwe klanten. Het werkt gericht en effectief. Door structureel telefonische acquisitie toe te passen kruis je het inkoopproces vroegtijdig, waardoor je voorsprong hebt op jouw concurrent. Daarnaast blijkt het ook dat klanten die jezelf benadert, minder offertes aanvragen, waardoor de conversie hoger komt te liggen.

Daarnaast levert grip op jouw sales pijplijn je de nodige informatie om uit te voeren omzet en forecast te managen. Je hebt dus met telefonische acquisitie een gedegen voorsprong te pakken.

Zelf beter worden in telefonische acquisitie

Wil je zelf telefonische acquisitie gaan doen, realiseer je dan heel goetelefonische acquisitied dat dit vraagt om discipline en routine. Wekelijks zul je de telefoon moeten oppakken om jouw leads te gaan bellen en op te volgen. Daarbij zul je zien dat deze routine zijn vruchten gaat afwerpen. Je bouwt aan een mooie sales pijplijn, ontvangt relevante markt- en klantinformatie en je zult concrete bezoekafspraken maken met jouw toekomstige klant.

Realiseer je daarnaast dat het aankooppatroon van jouw klanten aan het veranderen is. Door internet is jouw klant al meer geïnformeerd over jouw product, jouw concurrenten en de verschillen daar tussen. Het komt aan op andere vaardigheden en goede aansluiting te maken met jouw toekomstige klant. Waar is mijn klant dag in dag uit mee bezig waar ik mogelijk een oplossing voor heb. Als je dit weet kun je jouw communicatie daar op richten.

Voor meer informatie over deze communicatie en succesvolle aanpak verwijs ik je graag naar de tips.

In onze trainingen geven we je tips en ontwikkelen we vaardigheden waarmee je direct resultaat kunt scoren. Je maakt een eigen handboek die direct toepasbaar is.

De mogelijkheden van telefonische acquisitie uitbesteden

Telefonische acquisitie in gTelefonische acquisitie b2bang zetten wil zeggen dat je op structurele basis jouw toekomstige klanten gaat benaderen. Je gaat elke week een aantal dagdelen inplannen om nieuwe klanten te bellen. Week in week uit. De continuïteit van deze aanpak levert nieuwe sales kansen. Dit vraagt om volhouden en dit vraagt om continue focus. Niet altijd even makkelijk als je meer taken binnen jouw organisatie te vervullen hebt.

Daarom kiest men voor het uitbesteden aan telefonische acquisitie bedrijven. Sales professionals die hun vak verstaan en zich heel goed realiseren dat ze praten met jullie toekomstige klant. Wil je meer weten over uitbesteden? Of over de resultaten van telefonische acquisitie? Of over telefonische acquisitie kosten?

Neem dan contact op.

Telefonische acquisitie tips: de ultieme opening en sales pitch

Ook interessant als je meer wilt halen uit telefonische acquisitie:

Hoeveel product- of dienstenkennis heb je nodig om succesvol te zijn? Lees verder.

Hoe voorkom je irritatie bij telefonische acquisitie? Lees verder.

Waarom de eerste seconden bij telefonische acquisitie zo belangrijk zijn? Lees verder.

Telefonische acquisitie?! Dat werkt niet voor mijn organisatie! Lees verder.

De opening in het telefoongesprek is misschien wel de meest bepalende succesfactor.

Waar je aan tafel langer de tijd krijgt, moet je aan de telefoon in een aantal seconden doen.

Het gaat dus om een goede presentatie van jouw bedrijf. De sales pitch.

In de video hier naast geven we een aantal tips en handreikingen hoe je het beste een goede sales pitch maakt.

Handleiding ‘In 5 concrete stappen van prospect naar klant’!

Wil jij ook graag onze whitepaper ‘In 5 concrete stappen van prospect naar klant’ ontvangen?’ In een aantal praktische stappen nemen we je hierin mee. Van prospect, aan tafel komen, verkoopgesprek bij de klant tot en met de deal. Vraag hem gratis aan! Je kunt er direct mee aan de slag.

Vul je naam en e-mailadres in en we sturen je hem toe!

Nieuwsberichten en blogs

Verkoop jij 2 knikkers voor 40 euro?

2 normale knikkers verkopen voor 40 euro? Geloof jij dat? Of geloof jij dat niet? Daar trapt toch niemand in. Wie koopt van een onbekende 2 normale knikkers en betaalt daar 40 euro voor?  En toch kan het! Ik zal het proberen uit te leggen... Het was een...

Lees meer

“Onze klanten zeggen dat we te duur zijn!”

Klopt! Als we te goedkoop zijn hebben we geen verkopers nodig! Haha! Misschien een beetje te kort door de bocht, maar in de basis gaat het hier wel om. De vraag is... Wat is de beste aanpak als een klant tegen jou zegt dat je te duur bent? Dit is een belangrijk...

Lees meer

Wil je meer informatie over uitbesteden of zelf doen?

Bel dan 0252-221214 of stuur ons een bericht via onderstaand formulier

14 + 9 =

Andere leuke en relevante artikelen over telefonische acquisitie

Alinda Keizer van ZZP Nederland heeft een leuk artikel geschreven over haar ervaringen hoe je telefonisch mooie afspraken maakt met toekomstige klanten. De onderdelen die ze in haar artikel noemt, komen uitgebreid terug in onze training. Ben je benieuwd naar het artikel van Alinda? ZZP Barometer.

Share This