Telefonische verkoop

Benieuwd naar de mogelijkheden van telefonische verkoop voor jouw organisatie?

N

Expertise in telefonische verkoop b2b

 
N

Hoger rendement door jarenlange ervaring in b2b

 
N

Relevant klantenbestand en contactpersonen. Ook voor jouw branche

 

Werkt telefonische verkoop ook voor mijn organisatie

Bij telefonische verkoop worden diensten/producten door telefonisch contact aan nieuwe klanten aangeboden. Het is niet voor elke organisatie, dienst of product een geschikt sales instrument. Het ene product of dienst leent zich meer om telefonisch verkocht te worden dan het ander. Als telefonische verkoop niet werkt zou een alternatief kunnen zijn om eerst interesse te wekken en daarna over te gaan op het maken van een afspraak bij de klant. In de basis komt het er op neer om de juiste informatie boven te halen uit het eerste contact en daarop volgend de juiste vervolgactie te maken samen met jouw klant. Telefonische verkoop brengt je direct in contact met jouw doelgroep.

Kun je telefonische verkoop uitbesteden?Telefonische verkoop

Het gaat bij telefonische verkoop om de aansluiting met de klant te maken. Het gaat om zijn behoeften en wensen. In deze fase is het minder van belang om de ins- en outs te kennen van jouw product of dienst. Misschien geldt wel: ‘Hoe meer je weet hoe eerder je over jouw product gaat praten!’ En dat is precies waar het niet over moet gaan. Het gaat in deze fase om de klant te begrijpen, in zijn wereld te komen en op basis daarvan de aansluiting te maken.

Deze aansluiting zorgt voor een commercieel vervolg. Bijvoorbeeld een bezoekafspraak, een demonstratie of een eerste verkoop. Het is daarom van belang om de klant te begrijpen.

telefonische verkoop uitbestedenHoe pakken wij de telefonische verkoop aan?

Sense for Sales is een groep ervaren salesprofessionals, die het vak verstaan. Het vak van het juist communiceren met jouw toekomstige klanten. Niet gepusht maar vanuit het begrijpen van de klanten, de aansluiting te maken en het daardoor gegund te krijgen. We gaan in onze aanpak constructief te werk. Vooraf bepalen we gezamenlijk de doelgroep en de communicatie. Aan de hand van een de-briefing laten we zien dat we het snappen.

En hiermee geven we het startsein aan de telefonische verkoop voor jou. Meer weten over onze aanpak en onze ideeën? Neem contact op.

Een paar leuke telefonische verkoop tips

De klant in een ‘ja-ritme’ brengen

Vraag om een waardeoordeel waar hij niet anders dan ‘ja’ op kan zeggen. En ga door met vragen die dit standpunt bevestigen.

Herken koopsignalen en praat niet door

Let goed op wat je zegt. Ga niet alleen maar door over je USP’s als de klant vraagt naar de prijs.

Nooit zomaar lukraak bellen

Selecteer een bepaalde branche en bedrijven. En verdiep je in deze branche en bedrijven. Wat speelt er?

Concurrentie is er altijd

Onthoud dat. Dat zou niet moeten afschrikken.

Gebruik een headset

Dan heb je je handen vrij en klinkt je gesprek automatisch veel levendiger!

Probeer de echte reden van ‘geen interesse’ te achterhalen

Geen tijd? Geen budget? Doen al zaken met de concurrent?

Telefonische verkoop ook voor jouw organisatie? Wil je eens sparren of het voor jouw organisatie van toegevoegde waarde kan zijn?

Bel dan 0252-221214 of stuur ons een bericht via onderstaand formulier

  Wil je meer lezen over telefonische verkoop? Hieronder een aantal leuke en interessante artikelen.

  Verkoop jij 2 knikkers voor 40 euro?

  2 normale knikkers verkopen voor 40 euro? Geloof jij dat? Of geloof jij dat niet? Daar trapt toch niemand in. Wie koopt van een onbekende 2 normale knikkers en betaalt daar 40 euro voor?  En toch kan het! Ik zal het proberen uit te leggen... Het was een uitzending van...

  Lees meer

  “Onze klanten zeggen dat we te duur zijn!”

  Klopt! Als we te goedkoop zijn hebben we geen verkopers nodig! Haha! Misschien een beetje te kort door de bocht, maar in de basis gaat het hier wel om. De vraag is... Wat is de beste aanpak als een klant tegen jou zegt dat je te duur bent? Dit is een belangrijk...

  Lees meer
  Share This