En hoe zorg je ervoor dat je hier niet intrapt! Waar heb ik het dan over? Ik heb het over uitstellen en uitstellen en uitstellen. Allemaal excuses en hele goede redenen om maar niet te bellen en te acquireren.

Hoe vaak hoor ik dat als iemand een dagje koude acquisitie plant er uiteindelijk niet gebeld wordt. Er is altijd wel een reden om even niet te bellen. Een mailtje, een overlegje, een vergadering, een andere smoes. En ja hoor de dag is voorbij en er is niets terecht gekomen van jouw koude acquisitie. En om 5 uur zeg jij. Dan ga ik dat morgen wel doen. Tuurlijk. Geloof je het zelf?

Eenmaal uitstellen, wordt de drempel om koude acquisitie te gaan doen alleen maar groter en groter. Echt heel groot. En kijk maar uit: van uitstel komt afstel.

Maar hoe zorg je dat je er wel een succes van maakt van jouw koude acquisitie? Hoe zorg je ervoor dat het een onderdeel wordt van jouw werkzaamheden? En dat je er ook nog heel veel zin in hebt?

Koude acquisitie tip 1:

Zorg dat je niet direct de hele dag plant, maar plan een paar uur. Twee of drie uur.
En begin in de ochtend. Het beste is om 09:00 uur direct aan de slag te gaan. Blok het in je agenda en laat je niet overtuigen door een collega om iets anders te gaan doen.
Het is koude acquisitie tijd en niets anders.

Koude acquisitie tip 2:

Tweede aanvalsplan is om een lijst te hebben van zinvolle leads. Ga daar niet om 09:00 uur mee beginnen, maar zorg dat je een lijst gereed hebt die je direct kan gaan bellen.

En zorg voor een ontspannen sfeer. Stel realistische doelen en laat je niet uit het veld slaan als het eerste belletje niet direct raak is.

Focus en houd ritme in je koude acquisitie. Zorg dat je discipline houdt om jouw leads te gaan bellen en te gaan benaderen.
En als je 2 a 3 uur gebeld hebt, dan plan je die week nog een dagdeel om te gaan bellen.
De volhouder wint bij koude acquisitie. Veel succes!

Wil je een motivatie boost of wil je nog meer koude acquisitie tips? Bel 0252-221214 en we geven je een duwtje in de rug.

Share This