In elke verkoopblog en acquisitietraining kom je dezelfde boodschap tegen: “het gaat om goed luisteren!”

En in dit artikel wil ik je graag even uit die droom helpen… Het gaat NIET om luisteren. Nee, het gaat om oprechte interesse en belangstelling in je gesprekspartner!

Luisteren is iets anders dan interesse tonen

Hoe werkt dat dan in de praktijk? Je herkent het misschien wel als iemand aan je vraagt hoe het gaat en bij het uitspreken van jouw laatste woord, antwoordt de ander al dat bij hem ook alles goed gaat…

Of als je in een conversatie vertelt dat je helaas jouw eerste autorijles een paar maanden moet uitstellen… En dat de ander dan gelijk zegt: “ja ik ben ook aan het lessen en het is hartstikke leuk!”

Er is wel enigszins verbinding over en weer, jullie praten wel over hetzelfde onderwerp… Maar wel een paar zonnestelsels langs elkaar heen.

Hoe moet het dan?

Om verder te komen in een gesprek moet je echte en oprechte interesse tonen in de ander. Echte en oprechte interesse tonen gaat verder dan alleen maar luisteren. Mensen zeggen iets nooit voor niets. Doe daar iets mee.

En als je er niets mee doet zal men meer ervaren dat je voor jezelf komt. Dat je maar één doel voor ogen hebt: dat je iets graag wil verkopen. En dan is alles van korte duur.

Dank voor jullie interesse in dit verhaal! Bij Sense for Sales begrijpen we hoe een verkoopgesprek in elkaar zit en vinden we het leuk om hier meer over te vertellen. Ben je benieuwd naar nog meer tips? Neem gerust eens contact met ons op.

Share This