We krijgen vaak de vraag om eens mee te denken met het verhogen van het rendement op koude acquisitie. Vroeger ging het zo makkelijk. Even een paar uur telefonische acquisitie doen en je agenda staat vol.
Nu is het allemaal wat anders en misschien wel moeilijker om veel en goede afspraken te maken.

Op welke manieren kun je jouw koude acquisitie een boost geven?

Laat ik als eerste voorop stellen dat het begint bij een goede keuze te maken van jouw toekomstige kopers. Dat moet een bewuste keuze zijn. Kies bij voorkeur een gerichte doelgroep waar je een goede aansluiting mee kan maken. En bouw daar een goede sales pitch voor.

Om jouw koude acquisitie een flinke boost te geven zijn er diverse instrumenten die je kunt inzetten. Ik zal hieronder een paar instrumenten noemen.

Telefonische acquisitie:
Met telefonische acquisitie ga je 1 op 1 het gesprek aan met jouw doelgroep en contactpersoon.
Door een goede salespitch ga je het gesprek aan om te interesseren en te kwalificeren. Je uiteindelijke doel is een afspraak aan tafel. Mocht je worden tegengehouden door de gatekeeper (secretaresse of receptioniste) dan kun je het volgende instrument inzetten.

Social Selling:
Via social selling (bijvoorbeeld via LinkedIn) kun je gericht contact zoeken met jouw contactpersoon. Zorg dat je een goede aansluitende tekst maakt. Niet verkoopgericht maar weer vanuit de herkenning en aansluiting. Het zal je helpen om online de dialoog aan te gaan. Er ontstaat een online gesprek waar je vervolg aan kan geven. Waarschijnlijk is dat telefonisch.

Opwarmen cold leads:
Uit koude acquisitie komen diverse kwalificaties. Bezoekafspraken, Hot leads, warm leads en cold leads. De eerste leads volg je telefonisch op om te komen tot een afspraak aan tafel. De laatste leads (cold) zijn ook interessant om op te volgen.
Niet in eerste instantie telefonisch, maar weer vanuit een opbouwende mailcampagne. Een mailcampagne die kennis verspreid over het vakgebied of een relevante businesscase. Communicatie die ervoor zorgt dat je de ‘cold’ lead meeneemt naar een volgende stap.

Als je koude acquisitie zo aanvliegt zul je gaan maximaliseren. Bel gerust met een van onze koude acquisitie specialisten als je meer wil weten over jouw vraagstuk. Ons telefoonnummer is 0252-221214. Of stuur een bericht via contact.

Share This