Je kent het wel, je blokt een dagdeel in je agenda om productief telemarketing te gaan doen. Structureel bellen om de agenda vol te krijgen met mooie afspraken.

Maar op het moment dat je achter je bureau plaats neemt, zie je dat je nog 50 ongelezen e-mails hebt, je nog had beloofd dat ene artikel te lezen, je collega jarig is, etc. Eenmaal na de taart, zo tegen een uur of 11, wordt het toch echt eens tijd de hoorn op te pakken en dan kom je weer iets tegen dat net even iets belangrijker is.

Ja natuurlijk is dat ook belangrijk. Even belangrijk als structureel telemarketing te doen. Of toch niet? En ga je met een hele grote boog om het niet zo leuke telemarketing heen.

Waar het op neerkomt: jouw productieve dag telemarketing is ongemerkt verruild voor administratie, besprekingen, en allerlei niet sales gerelateerde ‘tussendoor dingen’.

Hoe kan het toch dat je telemarketing uitstelt tot het laatst? Is de drempel om de telefoon op te pakken om nieuwe klanten te bellen echt te hoog?

En dat terwijl we allemaal weten dat als we eenmaal een paar telefoontjes hebben gedaan en lekker bezig zijn, dat we er wel weer plezier in krijgen. Je bent geconcentreerd en niets of niemand kan je enthousiasme meer wegnemen waardoor je de één na de andere afspraak kunt inplannen! Enthousiasme is ook één van de succesfactoren in sales. Enthousiasme laat je zien door te geloven in je product en/of dienst. En er daadwerkelijk plezier in te hebben om iemand te vertellen en te overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw product.

Dus voor de volgende keer: je begon goed met het blokken van een dag(deel) in je agenda. Laat je alleen de volgende keer niet meer afleiden door zaken, maar hou vast aan het enthousiasme en je zult zien dat je de lol weer terugkrijgt.

O ja. Zorg dat je de dag ervoor een goede bellijst hebt en dat je salespitch staat als een huis. Je bent klaar om morgen om 09:00 uur van start te gaan.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze telemarketing specialisten of bel 0252-221214.

Share This