Bij telefonische acquisitie gaat er om dat je de telefoon oppakt en met toekomstige klanten in gesprek gaat. Je probeert interesse te wekken voor jouw product en/of dienst en dit om te zetten naar een afspraak aan tafel. Kort weg probeer je een afspraak ‘te verkopen’.

Om dit te kunnen, worden de volgende onderwerpen in de telefonische acquisitie training behandeld, namelijk:

• Hoe zorg je dat je al in de eerste seconden van het telefoongesprek een goede sfeer hebt? Sterker nog: hoe geef je jouw gesprekspartner al in de eerste seconden het gevoel dat het zin én waardevol is om door te praten?
• Hoe zorg je ervoor dat je een goed gesprek hebt en dat je antwoorden krijgt op jouw vragen om goed te kwalificeren?
• Hoe zorg je ervoor dat jouw contactpersoon graag met jou verder wil spreken en een afspraak aan tafel wil?
• Hoe zorg je er voor dat je wordt gezien als de expert, de deskundige?

Natuurlijk komen in de telefonische acquisitie training ook de bekende onderwerpen ter sprake als het gaat om bezwaren, zoals geen interesse, heb al een leverancier, etc.

Daarnaast is de ‘gatekeeper’ een terugkerend onderwerp. Hoe zorg je ervoor dat je ‘voorbij’ de gatekeeper komt. En dat hij of zij je gaat helpen om bij de juiste contactpersoon te komen.

De basis voor de telefonische acquisitie training is dat je de communicatie – en sales vaardigheden eigen maakt die bij jou past en bij jouw business. Geen trucjes! Want die kennen we ondertussen al. Trouwens, jouw klant ook en die heeft daar een hekel aan. Met name als hij het ook heel duidelijk herkent.

De telefonische acquisitie training is interessant voor medewerkers verkoopbinnendienst, accountmanagers, vertegenwoordigers, salesmanagers, eigenaren, dga’s, zzp-ers. Eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met klanten en graag in contact wil komen met nieuwe klanten.

In de telefonische acquisitie training geven we je zoveel toepasbare handvatten die jou het zelfvertrouwen geeft om telefonische acquisitie met het grootste gemak op te pakken.

Lees verder over onze telefonische acquisitie training of neem contact op voor meer informatie.

Share This